25 april 2009

Vi kommer inte att klara 2-gradersmålet

90 % av klimatforskarna tror inte att vi kommer att kunna begränsa temperaturhöjningen till 2 grader. Det är mer troligt att vi når 3-4 grader till seklets slut. 60 % anser dock att det är teoretiskt möjligt att nå 2-graders-målet.

Guardian gjorde en enkätundersökning bland deltagarna I Köpenhamnskonferensen förra månaden.

2 kommentarer:

Oleg sa...

Hej Marit!

jag vill göra en komplimang för din blogg – den är otroligt bra och intressant att läsa!!

Jag arbetar själv med ungdomsmobilisering kring klimatfrågan (genom göra föreläsningar, workshops osv.) och tar med mig ungdomar till FN:s klimatkonferenser (i Poznan i december i fjol och den kommande Bonn-2 i juni – ska du dit också?). Vi försöker att utveckla vår egen blogg på http://CoolaNer.nu/ men det är inte lätt och din blogg är liksom en förebild för oss!

Jag undrar om vi kunde samarbeta på något sätt, inte bara om bloggande, men också utbyta erfarenheter om föreläsningar och sådana… Jag kan gärna dela med mig av mina presentationer, om de är av någon intresse för dig.

Fortsätt med ditt bra arbete och lycka till!

Marit Ragnarsson. sa...

Hej själv och tack för det!
Jag har ju inte gjort någon reklam för min blogg alls, det är mest mitt eget sätt att reflektera och summera den del av allt det jag läser. Kul att höra att någon annan kan ha glädje av det.

Glädjer mig att du engagerar dig i ungdomar och klimat! Viktigt och den helt klart mest spännande gruppen jag föreläser för.

Diskuterar gärna hur vi kan samarbeta. Sänd mig din mejl-adress så kan vi snacka vidare.

Och lycka till med CoolaNer!