Kinas ekonomiska tillväxt har lyft miljontals kineser ur fattigdom. Men frågan om hur 1,3 miljarder kineser ska födas har fött en ny fråga; Vem ska föda Kinas grisar? Under de senaste 10 åren så har konsumtionen av det mest populära köttet fläsk fördubblats. Då köttproduktion står för 18 % av de globala utsläppen av växthusgaser. Förutom stora problem med övergödning i södra delarna av Kinas hav så lider norra Kina av ohållbart jordbruk. Överbetning gör att 400 000 hektar betesmark förloras varje år.
Att hitta balansen i en hållbar livsmedelsproduktion är mer angeläget än någonsin. Om Kineserna väljer vägen med en hög köttkonsumtion kommer det att bli mycket svårt att få maten att räcka på jorden.
15 mars 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar