17 december 2009

Mycket komiskt inne på Bella

Förhandlingarna har under eftermiddagen varit stängda för andra än delegationerna. Har istället ägnat en stund åt att röra mig runt i det enorma Bella Center. Där finns mycket komik mitt i all dramatik.

En sak som roar är kontrasterna från alla olika delegationer och de människor som rör sig här inne. Vilka karaktärer!

Har heller inte världens största vana att befinna mig mitt i ett så stort mediapådrag. Trodde inte det fanns så många TV-kanaler i världen. Man blir verkligen full i skratt över hur de likt flugor på en sockergit i solen kastar sig över den minsta näringskälla som uppstår ur den energi som finns här inne.

Komiskt är det även att se alla ”heads” plöja genom folkmassan, likt svarta ankor i v-formad flykt. Skillnaden är att ledarfågeln finns i mitten av alla mörka kostymer och att den ser om möjligt mer vilsen ut än de övriga. Riktigt muntert är det även att studera vad som händer när två såna v-formationer möter varandra i en trång passage och de snabbt måste bestämma sig för vem som är högst i rang och ska gå först.

En bild jag kommer skratta länge åt även efter Köpenhamn är när Carl Bildt i ett intensivt samtal med någon står och viftar inlevelsefullt med armarna samtidigt som några flyttfåglar från Indonesiens plötsligt behöver plöja just den vägen. En anka lyfte mycket resolut den långe tranan Calle åt sidan – o vips var flyktvägen fri igen. Kvar stod en Calle som knappt han uppfatta vad som hände, men som snabbt fann sig och fortsatte sin intensiva diskussion med den vackra damen.

Andra intressanta bloggar om klimat, cop15, klimatmöte och Köpenhamnsmötet.

Inga kommentarer: