18 december 2008

Miljöteknikexport åter igen utan Sverige

Fick mig åter igen en tankeställare kring var svensk miljöteknik är på väg när jag konstaterade att Sverige, precis som vid miljöteknikutställningen i Poznan, helt saknas i World Future Energy Summit.

Det är en internationell mega-konferens och utställning den 19-20 januari i Förenade Arabemiraten.

Arrangemanget hålls kring det välkända projektet Masdar City. Emiraterna kommer att investera 15 miljarder i miljöteknik och hållbara samhällssystem för att bygga en stad som inte ska avge några sopor och vara helt klimatneutral. Förutom att vid konferensen lära sig mer så finns all anledning för Sverige att visa sig och få in svenska produkter och lösningar i Masdar. Det kommer att bli en verklig världsutställning i sig. Vi behöver självklart vara där och nätverka och hitta nya affärsmöjligheter.

Men så här ser det ut:

Program för konferensen med många ledande politiker, regeringsföreträdare och andra välkända personer – men inget svenskt deltagande.
Klicka här.

Lista på anmälda deltagare från 58 länder på konferensen – men inget svenskt deltagande.
Klicka här.

Lista på 300 utställare och 12 länderpaviljonger, däribland Danmark – men inget svenskt deltagande.
Klicka här.

Än är det inte för sent att anmäla sig till konferensen och utställningen, men snart har Sverige blivit omsprungen på den internationella arenan. Man hör inte heller länder och företag referera till svensk miljöteknik och hållbart samhällsbyggande. Mycket bekymrande tycker jag.

Inga kommentarer: